Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een aantal samenhangende onderwerpen.

Algemeen
Beheer bestanden
Financiële programma's
Elektronisch bankieren
BTW afdracht
Periodieke boekingen
Overzichten
Informatie op scherm
Import of export
Beheer bedrijf
Beheer systeem
Systeemdefinities

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

eConnect
BTW aangifte via Digipoort
Speedbooks

Hoofdmenu

KOMAS Menu

Uit het hoofdmenu kan een functie worden gekozen. De eerste keer dat een functie wordt gestart zal worden gevraagd welk bedrijf men wil gaan verwerken. Pas als een keuze is gemaakt zal het werkelijke scherm van de functie worden getoond.

Alle volgende functies zullen voor hetzelfde bedrijf gelden. Wil men in een ander bedrijf gaan werken, dan kan de functie Bedrijfselectie worden gekozen om een ander bedrijf te kiezen.

Bovenaan het scherm van iedere functie staat aangegeven in welk bedrijf men werkt.

Het is mogelijk om meerdere scherm gelijktijdig te gebruiken. Bij het starten van een nieuwe functie dient dan de Ctrl toets ingedrukt te worden. Er zal dan wel weer allereerst een bedrijfsnummer moeten worden gegeven waarvoor de functie moet worden gestart.

Over KOMAS

KOMAS is voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland