Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een aantal samenhangende onderwerpen.

Algemeen
Beheer bestanden
Financiële programma's
Elektronisch bankieren
BTW afdracht
Periodieke boekingen
Overzichten
Informatie op scherm
Import of export
Beheer bedrijf
Beheer systeem
Systeemdefinities

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

eConnect
BTW aangifte via Digipoort
Speedbooks

Informatie grootboekrekening

In KOMAS kan op een snelle manier inzicht worden verkregen in de saldo-ontwikkeling van een grootboekrekening. Hierbij kunnen 2 jaren met elkaar worden vergeleken.

Saldoverloop van een grootboekrekening

Selectie

Selecteer een grootboekrekening om zichtbaar te maken en geef ook de 2 boekjaren in die vergeleken moeten worden. Standaard staan daar het lopende boekjaar en het vorig boekjaar ingevuld, maar alle in de database aanwezig boekjaren kunnen met elkaar worden vergeleken.

Indien gekozen wordt voor een Totaalrekening dan zullen alle rekeningen vanaf de voorgaande rekening bij elkaar worden geteld. Op deze manier kunnen de totalen van meerdere rekeningen worden getoond.

Tonen

Door op de knop Tonen te drukken worden de gegevens op het scherm weergegeven.

Printen

Als de gegevens van een rekening zichtbaar zijn kan door op de knop Printen een afdruk worden gemaakt van de getoonde gegevens.

Over KOMAS

KOMAS is voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland