Inhoudsopgave

De handleiding KOMAS/Windows is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een aantal samenhangende onderwerpen.

Algemeen
Beheer bestanden
Financiële programms's
Elektronisch bankieren
BTW afdracht
Periodieke boekingen
Overzichten
Informatie op scherm
Import of export
Beheer bedrijf
Beheer systeem
Systeemdefinities

Externe interfaces

KOMAS kan ook met een aantal externe partijen communiceren. Hiertoe zijn er interfaces gebouwd tussen KOMAS en de betreffende externe partij. De mogelijkheden daarvan worden hieronder beschreven.

eVerbinding
BTW aangifte via Digipoort

Terugboeken individuele afschrijving

Indien blijkt dat een post is afgeschreven over een periode waarvoor dat eigenlijk nog niet moest, bijvoorbeeld omdat een post in die periode is verkocht, kan de afschrijving voor de post alsnog worden teruggeboekt.

Allereerst dient een post te worden geselecteerd. Nadat dan op de knop Verwerken wordt gedrukt zal de afschrijving tot aan het begin van het boekjaar worden teruggeboekt.
Later zou dan de verkoopdatum kunnen worden ingevoerd en kan alsnog de afschrijving over de periode tot de verkoopdatum kunnen worden berekend middels de reguliere functie.

Over KOMAS

KOMAS is voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht en deze versie is nog steeds actueel. In de loop der jaren zijn steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542
 • Email:
  komas@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland