Achtergrond

In KOMAS zitten diverse functies om gegevens op het scherm te tonen. Zo is er een functie om in één oogopslag de factuurstatus van een debiteur of crediteur te zien. Van de grootboek rekeningen kan ook een overzicht worden gemaakt van alle boekingen die in een bepaalde periode op een rekening zijn gedaan.

Inzoomen

Door op een regel op het scherm te dubbelklikken kan worden ingezoomd op de boeking. Het boekingsverslag waarop de complete boeking is te zien zal dan op het scherm worden getoond.

PDF

Indien bij de functie om facturen zichtbaar te maken in de kolom PDF Ja staat, dan is er een PDF met de factuurinformatie opgeslagen in de database.

Door je dubbelklikken op Ja in de kolom PDF zal de PDF worden getoond.

Informatie facturen

Per relatie kan een overzicht worden gemaakt van alle (openstaande) facturen die aan een relatie zijn gestuurd (verkoopfacturen) of die van een relatie zijn ontvangen (inkoopfacturen).

Informatie boekingen

Van de boekingen op een grootboekrekening kan ook een overzicht worden getoond op het scherm.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht. Vanaf 2020 wordt de gebruikersinterface aangepast naar een modernere versie. In de loop der jaren zijn ook steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.
Ook wordt gewerkt aan manieren om sneller gegevens te kunnen verwerken, zoals de mogelijkheid om steeds terugkerende inkoopfacturen via de factuurrobot automatisch te laten boeken.

Nicogram hanteert het volgende Privacybeleid.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542 (Tijdens kantoortijden)
 • Email:
  info@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland