Achtergrond

KOMAS kent een tweetal modules die extra kunnen worden aangeschaft.
Met KOMAS/Factuur kunnen op een eenvoudige wijze verkoopfacturen worden gemaakt op basis van een artikelenbestand.
KOMAS/Voorraad is naast een facturerings programma ook een voorraadadministratie, waarbij ook een artikelenbestand de basis vormt.

KOMAS/Factuur

Met de module KOMAS/Factuur kunnen verkoopfacturen worden aangemaakt, die na verwerking direct in de boekhouding worden verwerkt.

De basis voor deze module vormt een artikelenbestand, maar het is in principe ook mogelijk om met slechts 1 zogenaamd vrij artikel de facturering te doen.

KOMAS/Voorraad

Met de voorraadmodule kan een volledige voorraadadministratie worden bijgehouden. Daarnaast kent de module alle functionaliteit van de factureringsmodule.

Uitgebreide factuurinfo

Indien deze optie van KOMAS wordt aangeschaft worden de details van de facturen in de database bewaard en kan later een exacte kopie van de factuur worden afgedrukt.

Serienummers op factuur vermelden

Deze functionaliteit stelt u in staat om bij het uitleveren van artikelen serienummers in te voeren (scannen van barcode). Deze serienummers worden dan op de facturen vermeld (garantie).

Aanmaken incassobestanden

Met behulp van deze optie wordt het mogelijk om het bedrag van een factuur te incasseren via een automatische incasso.
Na verwerking van een factuur wordt dan een incasso opdracht klaargezet, die door KOMAS in een incassobestand wordt gezet om met het programma van uw bank te versturen.

Elektronische verzendopdrachten

Met deze optie kunnen elektronische verzendopdrachten worden aangemaakt, die via e-mail naar een vervoerder kunnen worden verstuurd.

Abonnementen

Deze functie stelt u in staat om gegevens over abonnementen in KOMAS vast te leggen. Periodiek kunnen met behulp van deze gegevens facturen worden aangemaakt.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht. Vanaf 2020 wordt de gebruikersinterface aangepast naar een modernere versie. In de loop der jaren zijn ook steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.
Ook wordt gewerkt aan manieren om sneller gegevens te kunnen verwerken, zoals de mogelijkheid om steeds terugkerende inkoopfacturen via de factuurrobot automatisch te laten boeken.

Nicogram hanteert het volgende Privacybeleid.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542 (Tijdens kantoortijden)
 • Email:
  info@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland